Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το piercing.

Το piercing είναι συνήθως ασφαλές, όταν γίνεται σε καθαρό περιβάλλον. Ωστόσο, αν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι καθαρά, τότε υπάρχει κίνδυνος για μεταδιδόμενες ασθένειες.

Καλό είναι άτομα που πάσχουν από διαβήτη, έχουν καρδιακά προβλήματα, ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα ή παίρνουν στεροειδή να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.

Αφού λοιπόν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση  να τρυπηθείτε μόνοι σας ή να τρυπηθείτε σε κατάστημα που δεν τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο των χεριών με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, αποστειρωμένα γάντια μίας χρήσης, αποστειρωμένος εξοπλισμός, βελόνες μίας χρήσης και αποστειρωμένες).

Οι βελόνες θεωρούνται γενικά πιο καθαρές και αποστειρώνονται ευκολότερα σε σχέση με το «πιστόλι» piercing.

Ο χρόνος επούλωσης διαφέρει ανάλογα με το σημείο και τον οργανισμό, σε γενικές γραμμές έχουμε:

Αυτί από 4 μήνες έως 1 χρόνο

Αφαλός από 4 μήνες έως 1 χρόνο

Χείλη από 2 έως 3 μήνες

Φρύδι από 6 έως 8 εβδομάδες

Γλώσσα περίπου 4 εβδομάδες

 

Τα piercing θα πρέπει να τα φροντίζετε τακτικά.

Αφού πλύνετε τα χέρια σας, α/ καθαρίζετε το piercing, β/ καθαρίζετε την περιοχή με αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Για τη γλώσσα και τα χείλη χρησιμοποιείτε αντιβακτηριδιακό στοματικό διάλυμα.

 

Το αίσθημα της ενόχλησης και του πόνου είναι φυσικό τις πρώτες μέρες.

Καλό θα είναι να επισκεφθείτε ένα γιατρό αν δεν υποχωρεί ο πόνος μετά από 2 μέρες ή αν έχει συσσωρευτεί πύον, υπάρχει αιμορραγία στην περιοχή ή ερεθισμός που δεν υποχωρεί.

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.